V košíku je za 0,-Kč

Olej se šalvějí 0,35


Kód:60136
Výrobce: MUDr.Alice Ratajová
Cena bez DPH:
Sazba DPH [%]15
Cena s DPH:


Šalvěj je vhodná jako podpůrný prostředek při poruchách trávení, při žlučníkových potížích, kašli a nachlazení. Snižuje tvorbu mateřského mléka. Šalvěj by se proto neměla užívat při kojení a těhotenství ani jako koření. Slunečnicový olej se šalvějí patří zejména do masitých pokrmů, kterým dodává zvláštní neopakovatelnou chuť. Přidává se do nádivek, paštik a marinád na ryby či jehněčí, skopové nebo telecí maso, také do karbanátků a sekané. Šalvěj má velmi silné aroma a výraznou kořenitou chuť. Nejčastěji ji najdeme v italské, balkánské nebo francouzské kuchyni. Šalvěj má všeobecný desinfekční účinek. Působí protizánětlivě a uklidňuje poruchy zažívacího ústrojí, obsahuje silice, hořčiny, třísloviny a jiné látky. Opět výtečně podporuje trávení , činnost jater a žlučníku. Doporučujeme k přípravě skopového telecího masa, ryb i na tučnější jídla, na přípravu kachny a směsí do uzenin a ke grilování případně i k těstovinám a zelenině.
Kvalitní 100% slunečnicové oleje s několika druhy bylin v exkluzí-vních baleních- originální sklo přírodní provedení. Jedná se o ruční práci. Oleje mohou sloužit jak k dochucení pokrmů či salátů podle druhu byliny, zároveň jsou originální dekorací a ozdobou kuchyně. Bylina a koření je vždy v celku, příjemně dekoruje vzhled oleje. Již po 3-5 dnech/ podle teploty skladování/ od data výroby je olej plně ochucen obsaženou bylinou. Naše výrobky jsou 100% přírodní, nejsou uměle dochucovány ani přibarvovány. Proč slunečnicový olej? Všeobecně platí zdravotní doporučení k náhradě živočišných tuků, tuky rostlinnými. Slunečnicový olej patří mezi nejkvalitnější rostlinné oleje a svým složením / vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin/ významně přispívá k prevenci a proti rozvoji aterosklerózy. Z rostlinných olejů má olej slunečnicový nejvýhodnější poměry nenasycených mastných kyselin jako prevenci aterosklerózy. Jaký význam mají bylinky a koření v oleji? Obsahují látky, které usnadňují trávení tuků. Příznivě chuťově ovlivňují pokrm, což umožňuje nahradit přemíru solení, které není vhodné pro naše zdraví, vhodnou novou chutí. Tím obohatí náš jídelníček, který je mnohdy příliš jednostranný. Dále byliny dodávají našemu tělu celou řadu biologicky účinných látek významných pro naše zdraví


Nahoru