V košíku je za 0,-Kč

Zelený čaj aroma - CHINA SENCHA S KOZÍM MLÉKEM A MEDEM - krabička 70g


Kód:5482
Výrobce: MUDr.Alice Ratajová
Cena bez DPH:
Sazba DPH [%]15
Cena s DPH:


Zelený čaj obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a lidskému organismu prospěšných látek. Jeho léčivé účinky jsou prokázány: prevence rakoviny, antistresové účinky, snižuje riziko srdečních onemocnění, snižuje krevní tlak, zlepšuje koncentraci, zabraňuje zubním kazům, redukuje hmotnost redukce tuku. Jeho harmonické spojení se sušeným kozím mlékem a medem přispívá k celkovému ozdravění organismu.
Účinky kozího mléka znali již staří Římané, kdy kozí mléko bylo považováno za „elixír krásy a dlouhověkosti“ a bylo velmi ceněné. Dodnes se u mnoha horských národů kozí máslo s bylinkami používá jako součást léčebných mastí. Dlouhodobě známé léčebné účinky kozího mléka jsou podloženy i vědeckými studiemi. S pozitivními výsledky se setkáváme u řady onemocnění: onemocnění trávicího traktu, stres a migrény, alergie, revmatické bolesti (kozí mléko vykazuje protizánětlivé účinky, protože posiluje imunitní systém), kožní alergie, ekzémy (v tomto případě pomáhají především koupele), prevence. Pravidelná konzumace kozího mléka vede ke snížení nervozity, stresu, příznivě působí při kloubových onemocněních, regulaci vlhkosti pleti a onemocnění kůže. Je též vhodné pro osoby trpící alergií na kravské mléko. Kozí mléko je ve spojení s medem účinným prostředkem ke zlepšení kondice. Med se odpradávna využíval nejen k celkovému posílení lidského organismu, ale také v kosmetice. Představuje jednu z nejsilnějších přírodních hydratačních látek. Obsahuje inhibiny, které působí proti růstu bakterií a činí z něj významné antiseptikum. Med aplikovaný na drobné popáleniny, říznutí či odřeniny pomáhá odlučovat odumřelou tkáň. V medu dále nalezneme minerály, vitamíny skupiny B, C, D, E a flavonoidy, které pomáhají chránit pleť před účinkem škodlivých volných radikálů. Kissa Yojoki, neboli Kniha čaje, sepsaná zenovým mnichem jménem Eisai v roce 1191, popisuje pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce. Kniha se zaobírá léčebnými účinky čaje, včetně léčby kocoviny, jeho role jako stimulantu, léčení oparů a uhrů, tišení žízně, nápravy poruch trávení, léčení onemocnění nervového systému „beriberi“, prevenci únavy a podporu funkcí močové soustavy a mozkové činnosti Zelenému čaji se připisuje řada zdravotních účinků: zastavení některých neurodegenerativních onemocnění, jako jsou Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba, prevence a léčba rakoviny ,léčba sklerózy multiplex , prevence degradace buněčných membrán neutralizací šíření volných radikálů (což nastává při oxidačních procesech),snížení negativních účinků cholesterolu LDL („špatný cholesterol“), snížením úrovní triglycerinů a zvýšením produkce cholesterolu HDL („dobrý cholesterol“) ,zvýšení oxidace tuků (pomáhá tělu využít tuk jako zdroj energie) a podpora látkové výměny ,japonští výzkumníci tvrdí, že pokud vypijete denně pět šálků zeleného čaje, spálí vaše tělo navíc 70 až 80 kalorií. Dr. Nicholas Perricone, specialista na boj se stárnutím, tvrdil v televizní show, že pokud člověk pije čaj namísto kávy, výrazně během 10 týdnů zhubne , Existují také negativní účinky při nadměrném pití čaje, kvůli velkému množství kofeinu v zeleném čaji. Vedlejší účinky z množství kofeinu v těle mohou být nevolnost, nespavost a časté močení , jinak léčí nechuť k jídlu , podporuje močení, někdy i 5x za hodinu


Nahoru