V košíku je za 0,-Kč

Bylinný čaj - LAPACHO - krabička 50g


Kód:5008
Výrobce: MUDr.Alice Ratajová
Cena bez DPH:
Sazba DPH [%]15
Cena s DPH:


Čaj Lapacho je přírodní produkt z vnitřní kůry stromu Lapacho (Tecome Lapacho)
Čaj Lapacho je přírodní produkt z vnitřní kůry stromu Lapacho (Tecome Lapacho)-Jižní Amerika Čaj z lapacha je požíván proti infekcím, bronchitidě, astmatu a žaludečním obtížím, ale také v boji proti rakovině. Kromě toho působí také protizánětlivě. Lapacho odstraňuje z těla nejrůznější nečistoty jako např. těžké kovy. Normalizuje a posiluje činnost vnitřních orgánů jako játra, ledviny nebo slezinu. Podporuje trávení. Umrtvuje některé druhy plísní a bakterií, které způsobují nemoci. Posiluje imunitní systém organismu. Posiluje srdce a krevní oběh. Zamezuje vytváření otoků. Povzbuzuje látkovou výměnu. Normalizuje výměnu cukru. Má léčivé účinky na diabetiky. Zamezuje pozdějším potížím, které z diabetu mohou vzniknout. Uklidňuje v případě jeho podráždění. Pomáhá při léčení zánětů. Působí močopudně. Pozitivně ovlivňuje zdravý spánek. Aktivuje přirozenou funkci potních žláz. Dnes je lapacho pokládáno za velmi účinný stimulátor imunitního systému, který právě při pravidelném používání v malých dávkách zvyšuje množství obranných látek v těle a tím posiluje celý organismus. Seznam látek v lapachu obsažených na nás může působit jako encyklopedie obrany - např. bioaktivní látky jako katechiny (tanniny), saponiny a bioflavanoidy jsou známými aktivátory látkové výměny. Modulátory imunity jako chinony ( např. lapachol ) posilují už v nejmenších množstvích obranný systém. Odborníci se domnívají, že čaj z lapacha dokonce brzdí růst již vzniklých nádorů. Odvar z lapacha je možno používat jako čaj pro celou rodinu tak dlouho, dokud nám chutná. Tak jako u všech významných léčivých rostlin, i v tomto případě je třeba se vyhnout předávkování. Základní recept ( pro cca 6 šálků ): nejdříve uvedeme do varu 1 litr vody, přidáme 1-2 vrchovaté lžíce lapacha a na mírném ohni povaříme přikryté asi 5 minut. Poté hrnec odstavíme z ohně a necháme 15-20 minut stále přikrytý odstát. Čaj poté ocedíme do konvice či jiné nádoby a podáváme teplý nebo i studený. Lapacho může posloužit jako běžně doma nebo na pracovišti připravovaný čaj, který svým tu menším tu větším dílem přispěje k prevenci vyjmenovaných potíží a chorob, nebo dokáže napomoci přímo k jejich léčení. Množství a pravidelnost jeho pití je individuální, nemělo by však přesáhnout 2 litry denně.


Nahoru