V košíku je za 0,-Kč

Zelený čaj aroma - ŠEHEREZÁDA 1kg


Kód:2422
Výrobce: MUDr.Alice Ratajová
Cena bez DPH:
Sazba DPH [%]15
Cena s DPH:


zelený čaj, růže květ, měsíček květ, aroma
Zelený čaj je tradičním čajem v Číně i Japonsku, ale jeho příznivé účinky na lidský organismus a lahodná chuť přispěly k tomu, že se stal oblíbeným nápojem i v ostatních zemích světa. Kromě široké škály vitmínů a minerálů obsahuje početnou řadu prospěšných látek, které výrazně přispívají k podpoře lidského organismu. Zelený čaj obsahuje látky, které upravují vysoký krevní tlak, zabraňují kornatění tepen a odbourávají cholesterol v krvi. Neopomenutelná je jeho úloha v prevenci rakoviny. Velmi významný je také jeho efekt antioxidační. Vitamín E obsažený v zeleném čaji zpomaluje degeneraci buněk, čímž oddaluje stárnutí. Obsažený tein na rozdíl od kofeinu osvěžuje tělo i duši, působí mírně a dlouhodobě, nedráždí žaludeční stěny, povzbuzuje nervovou soustavu a mozek. Fluor chrání zubní sklovinu a brání vzniku zubního kazu. Zelený čaj je také účinný i při snižování hmotnosti, neboť zrychluje metabolismus a podporuje trávení. Nápoj ze zeleného čaje působí takřka na celý organismus a díky širokému spektru pozitivních účinků by měl být nedílnou součástí našeho každodenního života.. Kissa Yojoki, neboli Kniha čaje, sepsaná zenovým mnichem jménem Eisai v roce 1191, popisuje pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce. Kniha se zaobírá léčebnými účinky čaje, včetně léčby kocoviny, jeho role jako stimulantu, léčení oparů a uhrů, tišení žízně, nápravy poruch trávení, léčení onemocnění nervového systému „beriberi“, prevenci únavy a podporu funkcí močové soustavy a mozkové činnosti Zelenému čaji se připisuje řada zdravotních účinků: zastavení některých neurodegenerativních onemocnění, jako jsou Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba, prevence a léčba rakoviny ,léčba sklerózy multiplex , prevence degradace buněčných membrán neutralizací šíření volných radikálů (což nastává při oxidačních procesech),snížení negativních účinků cholesterolu LDL („špatný cholesterol“), snížením úrovní triglycerinů a zvýšením produkce cholesterolu HDL („dobrý cholesterol“) ,zvýšení oxidace tuků (pomáhá tělu využít tuk jako zdroj energie) a podpora látkové výměny ,japonští výzkumníci tvrdí, že pokud vypijete denně pět šálků zeleného čaje, spálí vaše tělo navíc 70 až 80 kalorií. Dr. Nicholas Perricone, specialista na boj se stárnutím, tvrdil v televizní show, že pokud člověk pije čaj namísto kávy, výrazně během 10 týdnů zhubne , Existují také negativní účinky při nadměrném pití čaje, kvůli velkému množství kofeinu v zeleném čaji. Vedlejší účinky z množství kofeinu v těle mohou být nevolnost, nespavost a časté močení , jinak léčí nechuť k jídlu , podporuje močení, někdy i 5x za hodinu


Nahoru